Magyar növénybiztosítás a magyar gazdák számára

Oldalunkon is megtekinthetik a Bodrogközi Kölcsönös Nonprofit Biztosító Egyesület elnökével és titkárával, a Zemplén TV által készített studióbeszélgetést. A beszélgetést megnézve, meghallgatva megismerhetik a biztosító egyesület működési alapelveit, valamint azokat a nonprofit biztosító egyesületre jellemző működési sajátosságokat, amik miatt a gazdák szívesen választják ezt a biztosítási formát.

2015.04.29. 12:59
> Teljes cikk

Agrár-kárenyhítési hozzájárulás - 2015

Agrárkár

A veszélyközösségi elven működő, nem biztosítási alapú agrár-kárenyhítési rendszerben bekövetkezett változásokat a 2014. évi LV. törvény a mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló törvény tartalmazza. Az új törvény több helyen szövegpontosítással él, fogalmakat határoz meg, egyértelműsít. Az agrár-kárebyhítési törvény meghatározza az átlaghozam fogalmát. Az átlaghozamot a termelő saját hozamadata hiányában alkalmazandó, az agrárpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium internetes honlapján közzétett közleményben, adott növénykultúrára és adott évre vonatkozóan meghatározott megyei – ennek hiányában országos – átlagos hozamadat. A törvény pontosan meghatározza a káresemények fogalmát is.

2015.04.23. 20:12
> Teljes cikk

Agrár-kárenyhítés biztosítással - 2015

A mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás 2015-ös igénybevételi folyamata a 19/2014. (X.29.) FM rendelet alapján

A korábbi évekhez képest biztosítási díjhoz nyújtható támogatás igénylési módja jelentősen megváltozott.

Az első változás, hogy a díjtámogatás iránti igényt már nem az EK (Egységes Kérelem) eljárásban kell kezdeményezni! Ennek ellenére a jogosultság, a terület, a hasznosítási adatok, továbbra is szorosan összefüggnek az EK-folyamataival.

2015.04.08. 09:07
> Teljes cikk

Online növénybiztosítás díjszámító indul

Növénybiztosítás díjszámítás online

A Bodrogközi Nonprofit és Kertészeti Nonprofit Kölcsönös Biztosító Egyesület a 2014-es év jó gazdálkodási eredményei miatt 10 százalékkal tudta csökkenteni a 2015-re szóló mezőgazdasági növénybiztosításainak díjait. Kezdje el a díjszámítást most! Lehetősége van arra is, hogy előzetesen kérjen belépési kódot a Kapcsolat oldalon keresztül!

2015.04.01. 10:42
> Teljes cikk

Együttműködő partnereink

Agrofórum Online

Mezőgazdaság percről percre

Gabonatermesztők Országos Szövetsége

Gondolkodva gazdálkodni

Óvári Gazdászok Szövetsége

Növénybiztosítás