Egyesületeink működésével kapcsolatos MNB határozat

Tisztelt Egyesületi tagjaink, Partnereink!

Az MNB augusztus 16-tól visszahívta a felügyeleti biztost a Bodrogközi Nonprofit és a Bodrogközi Kertészeti Nonprofit kölcsönös növénybiztosító egyesületektől. Az intézmények által benyújtott, a tőkehelyzetük rendezését célzó pénzügyi terveiket ugyanis a jegybank elfogadta, és azok végrehajtása révén a szavatolótőkéjük szintje immár megfelel a jogszabály által előírtnak.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közzétett határozataiban 2023. augusztus 16-ával megszüntette a felügyeleti biztos kirendelését a karcsai székhelyű Bodrogközi Kertészeti Nonprofit Kölcsönös Növénybiztosító Egyesületnél, illetve a Bodrogközi Nonprofit Kölcsönös Növénybiztosító Egyesületnél.

A döntés oka, hogy a két intézmény olyan (a jegybank kérésére kiegészített) pénzügyi terveket nyújtott be, amelyek megfelelő intézkedéseket tartalmaztak a tőkehelyzetük rendezésére. A pénzügyi terveket az MNB így elfogadta, és azok végrehajtásának eredményeképpen a két növénybiztosító jelenleg immár nemcsak a további működéshez elengedhetetlen biztonsági tőkével, de a törvény által előírt szint feletti szavatolótőkével is rendelkezik.

A hivatalos bejelentés megtalálható az MNB weboldalán.

nonprofitbiztosito.hu

2023.08.29. 19:17

Együttműködő partnereink

Agrofórum Online

Mezőgazdaság percről percre

Gabonatermesztők Országos Szövetsége

Gondolkodva gazdálkodni

Óvári Gazdászok Szövetsége

Növénybiztosítás