Indul a 2015-ös mezőgazdasági növénybiztosítási szezon

2015-ben is van lehetősége a gazdálkodóknak díjtámogatott növénybiztosítás igénybevételére. A mezőgazdasági növénybiztosítással csökkenthető a gazdálkodási kockázat, hiszen a véletlen, váratlan események akár az utolsó pillanatban tehetik semmivé a befektetett munkát és ezzel együtt a befektetett pénzt.

A mezőgazdasági növénybiztosításhoz a díjtámogatást kizárólag a mikro, kis-, és középvállalkozásoknak minősülő mezőgazdasági termelő veheti igénybe, a 2011. évi CLXVIII. törvény és a 19/2014. (X. 29.) FM rendeletben meghatározottak alapján, az alábbi mértékekben:

A 2015. évben mezőgazdasági növénybiztosítások díjtámogatására a kormány 3 milliárd Ft összeget irányzott elő. A 2014-es év tapasztalatai alapján ez az összeg minden biztosítással rendelkező gazda számára biztosítja az állami hozzájárulást a termelési kockázatok csökkentéséhez.

Egyesületeink, a Bodrogközi Nonprofit Kölcsönös Növénybiztosító Egyesület, és a Bodrogközi Kertészeti Nonprofit Kölcsönös Növénybiztosító Egyesület kidolgozták a legelőnyösebb és a legegyszerűbben elérhető növénybiztosítási lehetőséget. Létrehoztunk a mezőgazdasági növénybiztosítási piac számára egy online díjszámító és szerződéskötő felületet itt, a nonprofitbiztosito.hu weboldalon. Ezzel az ország valamennyi növénytermesztéssel foglalkozó gazdálkodása számára (mérettől függetlenül), lehetővé tettük, hogy akár otthonában, vagy irodájában kiszámolhatja a várható biztosítási díját és ezután meg is kötheti az A, B, vagy C típusú díjtámogatott mezőgazdasági növénybiztosítását.

Az online díjszámító és szerződéskötő felületünk elkészít minden olyan nyomtatványt, ami a 2015-ben a mezőgazdasági növénybiztosítások díjtámogatási igényléséhez szükséges. Önnek csak el kell eljuttatnia az aláírt nyomtatványokat Egyesületünkhöz, és ellenőrzés és aláírás után továbbítjuk azokat az illetékes megyei MVH hivatalokba.

A szerződéskötéskor kapott belépési azonosítókkal a későbbiekben a gazdálkodó nyomon követheti, ellenőrizheti növénybiztosítási szerződését és kárbejelentést is itt tehet. A kárszakértő pedig táblagéppel a tábla mellett intézi a kárfelvételt.

2015. március

Bodrogközi Nonprofit Kölcsönös Növénybiztosító Egyesület és a Bodrogközi Kertészeti Nonprofit Kölcsönös Növénybiztosító Egyesület

2015.03.27. 15:27

Együttműködő partnereink

Agrofórum Online

Mezőgazdaság percről percre

Gabonatermesztők Országos Szövetsége

Gondolkodva gazdálkodni

Óvári Gazdászok Szövetsége

Növénybiztosítás