Díjtámogatott növénybiztosítások egyesületünknél

Amennyiben Ön szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik, kérem olvassa el ezt az oldalt, mert az Ön számára is fontos információkat tartalmaz.

Magyarországon ma, a biztosítható mezőgazdasági területeknek mindössze 40%-a biztosított! Ez az arány a mezőgazdasági termelők létszámának tükrében még rosszabb, a 30%-ot is alig éri el. Ez a tény annak az eredménye, hogy a közepes és annál nagyobb vállalkozások az általuk művelt területeket biztosítják, de az őstermelők, családi gazdálkodások és a kisvállalkozások már csak elenyésző számban.

Ennek okai:

A problémát látva, Egyesületünk a Bodrogközi Nonprofit Kölcsönös Növénybiztosító Egyesület, kidolgozta az ország valamennyi szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó gazdálkodása számára (mérettől függetlenül), a legelőnyösebb és a legegyszerűbben elérhető növénybiztosítási lehetőséget.

Miért jó Önnek, ha Egyesületünknél biztosítja szántóföldi növényeit?

  1. A három nagy profitorientált biztosító mellett, 2013-óta Egyesületünk is műveli az államilag támogatott biztosításokat.
  2. Nálunk a díjképzést nem befolyásolja a birtokméret! Ugyanaz a díjszorzó, ha 1ha, vagy, ha 1000ha a biztosított terület.
  3. Nálunk nincs „minimál díj”. Minden tag külön szerződéssel rendelkezik.
  4. A növénybiztosítási piacon egyedülálló módon, tagjaink igénybe vehetik online tarifáló rendszerünket (Díjszámítás).
  5. A díjszámítást elvégezve, azonnal kinyomtathatja az „Engedményezési nyilatkozatot” integrátora számára.
  6. A díjtámogatott szerződésekkel kapcsolatban minden adminisztrációs terhet átvállalunk tagjainktól, díjvolumentől függetlenül.
  7. Biztosítási díját akár 55% is csökkentheti az elmúlt évekhez viszonyítva a tűz- és jégkockázatot figyelembe véve.

Hogy élvezhesse az Államilag támogatott biztosítás előnyeit, néhány fontos betartandó feltételre hívom föl a figyelmét, melyek hiánya kizárja Önt a támogatottak köréből!

  1. Az egységes területalapú támogatási kérelem benyújtásakor ( május 15-ig) be kell jelölni, hogy igénybe kívánja venni az államilag támogatott biztosítást!
  2. A biztosítani kívánt növényeket az egységes területalapú támogatási kérelemben feltüntetett valamennyi területen biztosítani kell!
  3. A biztosított hozamnál az MVH által közzétett „átlaghozamon” vagy az Ön korábbi nyilatkozatai alapján rendelkezésre álló „saját átlaghozamon” lehet biztosítani!
  4. Egy növényre, csak egy típusú biztosítás köthető!
  5. A teljes biztosítási díjnak október 31-ig be kell érkeznie a biztosító számlájára!

Köszönöm, hogy érdeklődik Egyesületünk iránt, és remélem, hogy a Bodrogközi Nonprofit Kölcsönös Növénybiztosító Egyesület tagjaként Ön időt, pénzt és energiát takarít meg, melyet vállalkozására és családjára fordíthat.

2014. március 1.

Szabó József
Titkár

2014.03.01. 10:23

Együttműködő partnereink

Agrofórum Online

Mezőgazdaság percről percre

Gabonatermesztők Országos Szövetsége

Gondolkodva gazdálkodni

Óvári Gazdászok Szövetsége

Növénybiztosítás