3 milliárd forint a keret díjtámogatásra 2015-ben

Az agrártárca három milliárd forint költségvetési támogatást nyújt a 2015. évi mezőgazdasági biztosítási szerződések díjához. Ez már a vonatkozó végrehajtási rendelet 2015. április 30-án hatályba lépő módosításában is megjelenik, miután a 2015. évi mezőgazdasági biztosítási szerződésekhez elkülönítendő költségvetési forrás nagyságrendjéről a tárca már a tavalyi év nyarát követően tájékoztatta az érintett szervezeteket, köztük a biztosítókat is. (Forrás: www.kormany.hu)

2015.05.06. 06:56
> Teljes cikk

Engedélyezett biztosítási feltételek - 2015

A Földművelésügyi Közlöny LXV. évfolyama 3. számának 121. oldalán található a földművelésügyi miniszter közleménye a mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatásról szóló 19/2014. (X. 29.) FM rendelet szerinti mezőgazdasági biztosítási szerződések különös szerződési feltételeinek jóváhagyásáról. A Közlöny tartalmazza mind a Bodrogközi Nonprofit Kölcsönös Növénybiztosító Egyesület, mind a Bodrogközi Kertészeti Nonprofit Kölcsönös Növénybiztosító Egyesület A, B és C típusú 2015. évi szerződési feltételeit.

2015.05.06. 06:49
> Teljes cikk

Magyar növénybiztosítás a magyar gazdák számára

Oldalunkon is megtekinthetik a Bodrogközi Kölcsönös Nonprofit Biztosító Egyesület elnökével és titkárával, a Zemplén TV által készített studióbeszélgetést. A beszélgetést megnézve, meghallgatva megismerhetik a biztosító egyesület működési alapelveit, valamint azokat a nonprofit biztosító egyesületre jellemző működési sajátosságokat, amik miatt a gazdák szívesen választják ezt a biztosítási formát.

2015.04.29. 12:59
> Teljes cikk

Agrár-kárenyhítési hozzájárulás - 2015

Agrárkár

A veszélyközösségi elven működő, nem biztosítási alapú agrár-kárenyhítési rendszerben bekövetkezett változásokat a 2014. évi LV. törvény a mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló törvény tartalmazza. Az új törvény több helyen szövegpontosítással él, fogalmakat határoz meg, egyértelműsít. Az agrár-kárebyhítési törvény meghatározza az átlaghozam fogalmát. Az átlaghozamot a termelő saját hozamadata hiányában alkalmazandó, az agrárpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium internetes honlapján közzétett közleményben, adott növénykultúrára és adott évre vonatkozóan meghatározott megyei – ennek hiányában országos – átlagos hozamadat. A törvény pontosan meghatározza a káresemények fogalmát is.

2015.04.23. 20:12
> Teljes cikk

Agrár-kárenyhítés biztosítással - 2015

A mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás 2015-ös igénybevételi folyamata a 19/2014. (X.29.) FM rendelet alapján

A korábbi évekhez képest biztosítási díjhoz nyújtható támogatás igénylési módja jelentősen megváltozott.

Az első változás, hogy a díjtámogatás iránti igényt már nem az EK (Egységes Kérelem) eljárásban kell kezdeményezni! Ennek ellenére a jogosultság, a terület, a hasznosítási adatok, továbbra is szorosan összefüggnek az EK-folyamataival.

2015.04.08. 09:07
> Teljes cikk

Együttműködő partnereink

Mezőgazdaság percről percre

Gabonatermesztők Országos Szövetsége

Gondolkodva gazdálkodni

Óvári Gazdászok Szövetsége

Agroker Holding

Növénybiztosítás